Onderweg naar het Waseda University in Japan

Na een onvergetelijk uitwisselingsjaar in Argentinië besloot Myrthe als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Coloured Glasses. Als facilitator gaf ze interculturele educatie aan derde en vierde jaar scholieren op de middelbare school. In juli vertrekt ze echter naar Japan om via de Universiteit van Twente verder te studeren. Wereldburgerschap in de puurste vorm. Waarom Japan?

“Vanuit mijn studie ATLAS wordt het erg aangemoedigd om in je derde jaar het eerste semester aan een andere universiteit te doen. Het leek mij erg gaaf om Azië te ontdekken, aangezien ik al in Argentinië mijn uitwisseling had gedaan, Europa al aardig ken en de VS of Australië me minder uitdagend leken.

Toen ik dit besloten had, ben ik gaan kijken naar de verschillende universiteiten waar we als Universiteit van Twente een contract mee hebben. Door de bestaande faculteiten, studies en vakken te vergelijken van de verschillende universiteiten ben ik bij de Waseda University in Japan terecht gekomen. Deze bevindt zich in het centrum van Tokyo.

Ik ben erg geïnteresseerd in de taal en cultuur van Japan en ben van plan om gedurende mijn tijd daar ook een vak in de Japanse taal te nemen, zodat ik de basis van de taal kan leren spreken en lezen.

Het schooljaar in Japan begint pas midden september en daarom willen een aantal studievrienden van mij die ook naar Azië gaan de zomer gebruiken om er samen met mij een mooie reis aan vast te knopen. We willen met de trein van Berlijn naar Beijing reizen met de Trans Siberian Express die via Rusland en Mongolië gaat. Na een paar dagen in Beijing denken we dan door te reizen naar Shanghai en dan naar Fukuoka in het zuiden van Japan. Vanaf hier willen we naar Tokyo liften om zo meer van het platteland te zien, maar ook om met de lokale bevolking in contact te komen.

Een aantal gave plannen voor de zomer dus. Ik heb er heel erg veel zin in en kan haast niet wachten tot dit avontuur mag beginnen!”