Uitwisselingsorganisatie op zoek naar gastgezinnen

Voor buitenlandse scholieren uit o.a Latijns Amerika die dolgraag naar ons land willen komen zoekt uitwisselingsorganisatie YFU gastgezinnen voor het schooljaar.

Jaarlijks verwelkomt YFU (Youth For Understanding) +/- 50 uitwisselingsstudenten van uit de hele wereld. Deze ‘exchange students’ zijn tussen de 15 en 18 jaar en komen een schooljaar óf semester naar Nederland om onze cultuur, tradities en gebruiken te leren kennen.
Dit doen ze door naar een Nederlandse school te gaan én te leven in een gastgezin.
Het in huis nemen van een uitwisselingsstudent is een bijzondere ervaring voor het hele gezin. “Wij als gastouders genieten met volle teugen van dit schooljaar. Niet alleen van de verbinding tussen al die verschillende culturen onderling maar ook van onze eigen kinderen die zoveel meekrijgen van deze bijzondere ontmoetingen.” zegt Dionne Hendriks, gastouder van de Uruguayaanse Martina.

Jens Koopman, national director van YFU Nederland wijst op de maatschappelijke noodzaak van uitwisseling: “intercultureel begrip, tolerantie en wereldburgerschap zijn belangrijke competenties in een geglobaliseerde wereld. Deze interculturele uitdaging die gastgezinnen aangaan vormen de ideale bagage voor de wereld van morgen.”

De organisatie richt zich niet alleen op de traditionele gezinnen. “De definitie van een gezin anno 2018 is immers een stuk breder dan 10 jaar geleden. Alleenstaande ouders, jonge stellen, pensionado’s of koppels van hetzelfde geslacht? Bij ons is iedereen welkom. Wanneer liefde en geborgenheid de basis vormen is alles mogelijk.” Gastgezinnen kiezen overigens op basis van interesses en hobby’s zelf welke scholier zij in huis halen.
Inschrijven kan op www.ikwordgastgezin.nl. Alle inkomende studenten arriveren half augustus.

YFU Nederland

YFU Nederland is een non-profit vrijwilligersorganisatie met een ANBI status. In 1958 gingen de eerste Nederlandse jongeren op uitwisseling naar de VS. Sindsdien zijn er meer dan 7000 Nederlandse jongeren begeleid op uitwisseling naar landen over de hele wereld. Met 55 organisaties, duizenden vrijwilligers, oud-studenten en (ex-)gastgezinnen is de #yfucommunity één van de grootste jongeren netwerken ter wereld.

E-mail
redactie@citizensoftheworld.nl

Postadres
Herenweg 115A
3645 DJ Vinkeveen
Nederland

Telefoonnummer
0031(0)297264850

WhatsApp
0621645244

Citizens of the World op sociale media