Colofon

citizensoftheworld.nl is een initiatief van Stichting Youth For Understanding (YFU) Nederland, een non-profit organisatie die al sinds 1951 specialist is in internationalisering op scholen en uitwisselingsprogramma’s aanbiedt in én naar meer dan 40 landen. Wij weten daardoor als geen ander hoe een positief wereldbeeld en globale identiteit kan helpen in o.a meer wederzijds begrip, tolerantie en een constructieve maatschappij.

Met Citizens of the World hebben wij een (semi-)onafhankelijk platform ontwikkeld voor en door ‘generation Z’. In 2020 bestaat veertig procent van de grootste wereldmarkten namelijk uit deze jongeren – de ‘digital natives’. Deze ‘generation of activists’ hebben gezien hoe hun voorgaande generaties de fout in zijn gegaan en willen het zelf beter doen.

Citizens of the World is een website waarmee wij een beweging willen kweken die met woord, beeld en gevoel kunnen inspireren en motiveren richting een transformatie naar een nieuwe identiteit van (wereld)burgerschap door hen op de juiste manier te ondersteunen met interculturele educatie en een wereldwijde netwerk van centennials, zoekend naar verbondenheid en stabiliteit in een onzekere, negatieve en verdwaalde maatschappij.

In een steeds kleiner wordende wereld zijn zij namelijk de generatie die de wereld willen veranderen en dat ook zeker gaan doen. Als wij daar een bescheiden bijdrage aan kunnen leveren hebben we onze doel bereikt.

[/proefversie]

E-mail
redactie@citizensoftheworld.nl

Postadres
Herenweg 115A
3645 DJ Vinkeveen
Nederland

Telefoonnummer
0031(0)297264850

WhatsApp
0031627519505

Citizens of the World op sociale media